Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

triggerpoint-zwTriggerpoint Therapie (Myofasciale therapie)

Wist u dat een hernia of een meniscus operatie vaak kan worden voorkomen? Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn. Lees hieronder waarom:

Triggerpoints zijn verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, een ongeval, verwondingen, of chemische stoffen. Maar ook nek (met uitstralingspijn in hoofd)-, schouder (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm)- en rugpijn (met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich bij deze pijn neergelegd. Ze hebben tal van medische trajecten gevolgd. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints.

Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints willekeurig en onwillekeurig op, dit wil dus zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar daar niet altijd last van hoeft te hebben.
Dit heeft te maken met actieve triggerpoints (pijnpunten), en latente triggerpoints(slapende, dus niet actieve triggerpoints). Door triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Het doel van deze therapie, is om de actieve triggerpoints te lokaliseren en het behandelen daarvan. Graag zal ik u dat na de behandeling uitleggen hoe u zelf uw triggerpoints kunt behandelen. Deze therapie vorm sluit nauw aan op de Dorn therapie.
Bel voor meer informatie over deze snelle en effectieve behandelvorm.