Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

sport-massage-zwSportmassage

(Sport) Massage is een manier om:

  • na een inspanning het herstel te bevorderen.
  • zich even te ontspannen
  • angst, vermoeidheid, stress, slecht slapen, langdurige en / of steeds terugkerende klachten: zoals schouder- en nekklachten, hoofdpijn, maagklachten, RSI,… te verlichten

Zowel op recreatief als op topniveau, voor mannen en vrouwen, jong en oud. Tegenwoordig willen we gezonder leven, en sporten neemt daarbij een grote rol in. Naast een goede warming up is massage een goede voorbereiding op een blessure vrije prestatie. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor je tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt.

Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dit uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. De (sport)masseur kan met een massage na de activiteit een rol spelen in het voorkomen van blessures. Mede door een regelmatig contact kunnen wij snel een bij u beginnende blessure herkennen en zo nodig verwijzen naar een (para)medicus.

Men kan ook terecht voor klachten die niet direct tijdens het sporten zijn ontstaan, maar bijvoorbeeld thuis of op het werk. Als de spieren te lang en/of te zwaar belast worden krijg je spierpijn.
Bijvoorbeeld na het sporten, verhuizen of door te lang achter de computer te werken. Door sportmassage worden afvalstoffen sneller afgevoerd, worden strakke, stijve spieren soepeler en wordt de flexibiliteit vergroot.

Blessurepreventie

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen van blessures en herstel na inspanningen. Dat geldt niet alleen voor sporters maar voor iedereen die zich intensief inspant. Door individueel aangepaste massage, rekoefeningen en spierversterkende oefeningen wordt je lichaam voorbereid op inspanningen. Om de risico's tijdens inspanningen te verminderen kunnen ondersteunende tapes aangelegd worden. Na een blessure krijg je advies over de manier waarop je spieren en gewrichten kan versterken. Zo nodig word je doorverwezen naar een arts of fysiotherapeut.

Een massage kan er voor zorgen dat je sneller herstelt en zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. De massage wordt altijd afgestemd op de individuele wensen, eventuele problemen en het lichaam van de klant.